People make companies succeed

Board Services & (Female) Diversity

Corporate governance is uitgegroeid tot een actueel onderwerp van gesprek - niet in de laatste plaats door openbare schandalen en de roep om meer vrouwen aan de top. Ongekende veranderingen doen zich (internationaal) voor in de (non-executive) boardroom. Gender alleen is niet de enige overweging bij het aantrekken van nieuwe bestuurders en commissarissen. Diversiteit, competenties en professionaliteit zijn de doorslaggevende factoren voor een optimaal functionerende en georganiseerde tegenspraak.

Vrouwen naar de top, ‘female diversity’, heeft al jarenlang onze volle aandacht. Kienbaums Female Desk heeft in Nederland en ook internationaal verschillende ‘pools’ van topvrouwen in kaart gebracht en is constant aan het werk deze uit te breiden. Middels ondertekening van het ‘Female Talent naar de Top Executive Search Charter’ heeft Kienbaum zich gecommitteerd aan een concrete bijdrage aan female diversity in Nederland en daarmee ook toegang tot de database ‘topvrouwen’ met meer dan 1000 Nederlandse vrouwelijke executives en non-executives.

Door de toegenomen verantwoordelijkheden en tijdbesteding van bestuurders en directie, is ook het belang van goede informatievoorziening, processen en samenwerking in de boardroom toegenomen. Kienbaum verbetert de board room efficiency middels slimme digitale applicaties, overzichtelijk processen en diensten met toegevoegde waarde. Kienbaum is dé adviseur voor vragen aangaande corporate (behavioral) governance, van search en samenstelling van non-executive en executive boards, boardevaluatie, governance-opleiding tot aan vergoeding van de directie en commissarissen.